Ansatte - Sveberg Dyrehospital

Veterinærer

Nicholas Morgan - Veterinær, Daglig leder og Faglig ansvarlig

Nicholas ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgkole i 2006. Etter endt utdannelse jobbet han flere år ved Kristiansand dyreklinikk før han startet Sveberg Dyrehospital sammen med Sunniva i 2011. Hovedinteresseområder er kirurgi, halthetsutredninger, kiropraktikk, sportsmedisin og bildediagnostikk. Innenfor kirurgi utfører han det aller meste fra bløtvevskirurgi til avansert ledd-, bein- og ryggkirurgi og mottar mye henvisninger fra andre klinikker. Nicholas er ekstremt nøye og opptatt av å gjøre en god jobb og du kan være trygg på at ditt dyr får den beste behandling uavhengig av art, rase og problem.

Nicholas har avtale med NKK om røntgen for HD, AD, spondylose og kneleddsartrose hos boxer og røntgenundersøkelse av ryggsøylen hos dachshunder, samt avtale med NKK om undersøkelse for patellaluksasjon. Han er dessuten en av få veterinærer i Norge som er sertifisert til å utføre PennHIP undersøkelser av hofteledd.

Nicholas har i perioder vært ganske aktiv i veterinæroppdrag utenfor klinikken og har sittet i veterinærkomiteen i Norges hundekjørerforbund, er medlem i "International Sled Dog Veterinary Medical Association" (ISDVMA) og har vært løpsveterinær i alle hundekjøringsgrener; langdistanse, mellomdistanse, sprint, nordisk og barmark. Han har i tillegg vært ivrig hundekjører selv og trent og konkurrert med sine vorsteh i nordisk stil og barmark hundekjøring. Hjemme har Nicholas vorstehhunden Kuling.

Spesialkompetanse:
Avansert kirurgi
Utredning av lidelser i bevegelsesapparatet
Bildediagnostikk
Veterinærkiropraktikk

Solveig S. Aaknes - Veterinær

Solveig ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole i 2011. Etter endt utdannelse jobbet hun ved Strinda Smådyrklinikk før hun ble ansatt hos oss i januar 2013. I 2020 startet Solveig Meråker Dyreklikk og er nå treffe en dag i uka på Sveberg og resterende dager i Meråker. Solveig er alltid blid og positiv og har en behagelig væremåte i møte med både to- og firbeinte. I tillegg til å ha bred poliklinisk erfaring har Solveig spesialkompetanse på reproduksjon og obstetrikk og har mye etterutdanning og erfaring innenfor dette feltet. Som oppdretter av korthåret vorstehhund gjennom mange år har hun også verdifull erfaring med den biten som er en fin kombinasjon med det veterinærfaglige. Denne kombinasjonen gjør at Solveig har mange gode råd å komme med til både ferske og erfarne oppdrettere. Solveig har også mye erfaring med både tannbehandling og bløtvevskirurgi. 

Solveig er lidenskapelig opptatt av hundetrening og har også jobbet en del som hundeinstruktør. Hjemme har Solveig fem korthårete vorstehhunder, samt en stor flokk sauer. I tillegg til jakt så brukes hundene aktivt på jaktprøver, apportprøver, utstilling, konkurranselydighet, rallylydighet, agility samt gjeting med bordercollien.

Solveig har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Spesialkompetanse:
Odontologi
Reproduksjon og obstetrikk
Bløtvevskirurgi

Andrea Bodd Jenssen - Veterinær

Andrea ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2013. Hun har erfaring fra flere smådyrklinikker før hun ble ansatt hos oss sommeren 2015 og har i løpet av årene opparbeidet seg variert erfaring innen smådyrpraksis. Andrea er en engasjert og faglig oppdatert veterinær. Hun bruker god tid på hver enkelt pasient og legger stor vekt på å få en god dialog med eier for få en så optimal behandling og oppfølging som mulig. Andrea er spesielt interessert i indremedisin og har mye etterutdanning innenfor dette feltet. Det er hun som i all hovedsak følger opp våre indremedisinske pasienter. I tillegg er hun er rutinert allrounder i poliklinikken, samt gjør en del bløtvevskirurgi. Hjemme har Andrea en Portugisisk Vannhund som heter Wilma.

Andrea har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Spesialkompetanse:
Indremedisin

Kathrine Børstad - Veterinær

Kathrine ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2016. Etter endt utdannelse jobbet hun ved Helgeland Dyreklinikk i Mosjøen før hun ble ansatt hos oss i januar 2019. Kathrine er et skikkelig arbeidsjern, samtidig som hun er veldig strukturert og rolig. Kathrine har sine spesialfelt innenfor tenner og kirurgi og er ofte å finne på tannavdelingen eller på operasjonssalen. Hun utfører det aller meste innenfor bløtvevskirurgi og er i ferd med å opparbeide seg kompetanse på ortopedisk kirurgi. I tillegg til sine spesialfelt er Kathrine en rutinert allrounder som også gjør en glimrende jobb i poliklinikken, samt at hun har mye erfaring med akuttmedisin etter å ha hatt mye døgnvakt både ved tidligere arbeidsplass og hos oss. Hjemme har Kathrine katten Muskat og hundene Bella og Toya.

Kathrine  har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Spesialkompetanse:
Kirurgi
Odontologi
Akuttmedisin

Ophèlie Lahaie - Veterinær

Ophèlie ble uteksaminert fra University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Kosice, Slovakia, i 2023. Før hun startet på veterinærstudiet fullførte hun en bachelor grad i biologi hjemme i Frankrike. Underveis i veterinærstudiet har hun opparbeidet seg klinisk erfaring gjennom flere internships og gjennom arbeid på veterinærklinikk i ferier. Etter at veterinærstudiet var fullført hadde Ophèlie lyst til å oppleve Norge da norske studievenner i Kosice hadde overbevist henne om at det er veldig fint her. Hun søkte dermed på jobber i Norge og valgte å jobbe hos oss, noe vi er veldig glade for. Ophèlie er en veldig faglig interessert og dyktig veterinær som er grundig og lærer raskt. Hun er spesielt interessert i hundeatferd, men har ellers ikke peilet seg inn på noe spesielt fagfelt og vil bruke den tiden framover på å bli en rutinert allrounder og opparbeide seg generell rutine i klinikk. Katten Matka og den korthårede vorstehren Falco var med på flyttelasset til Norge og Falco og Ophèlie bruker nå fritiden på å utforske norsk natur.

Ophèlie har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Merle Reige - Veterinær

Merle ble uteksaminert fra Tieräzliche Hochschule i Hannover, Tyskland, våren 2022. Etter å ha reist i et halvt år etter at hun var ferdig med studiet startet hun på en PhD i Praha, men fant raskt ut at dette ikke var veien hun ønsket å gå og at hun ønsket å jobbe mer praktisk. Merle flyttet deretter til Trondheim og startet i jobb hos oss i oktober 2023. Hun passer veldig godt inn i teamet vårt og er faglig dyktig, grundig og lærer raskt. Hun har allerede noe klinisk erfaring fra internships underveis i studiet. Merle er vokst opp med mange forskjellige dyr og bestemte seg tidlig for at det var veterinær hun ønsket å bli. Den strihårede vorstehren Piano var med på flyttelasset til Norge.

Merle har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Dyrepleiere

Hanne Cecilie Fiskå - Autorisert dyrepleier/ledende dyrepleier

Hanne er utdannet dyrepleier ved Hansenberg i Danmark i 2010. Siden 2006 og frem til hun ble ansatt hos oss i 2013 jobbet hun på dyreklinikk i Bergen. Hanne er en erfaren allrounder innen de fleste områder på klinikken og er spesielt interessert i anestesiovervåkning og smertebehandling i tillegg til pleie og assistanse av operasjonspasienter. Mye av etterutdanningen hennes er innenfor disse feltene og hun har blant annet fullført SEVUs kursserie innenfor anestesi og analgesi (smertebehandling). Hanne er en del av teamet som tar seg av pasientene som kommer inn for avansert kirurgi, samt pasienter som har økt risiko under narkose og hun er ofte å finne på operasjonssalen sammen med kirurgene. Som ledende dyrepleier har Hanne også en del faglig og administrativt ansvar, samt personalansvar. Hanne er rolig og god til å ha full oversikt når det er hektisk. Hun er en uunnværlig del av teamet vårt og den som sørger for at dagene våre forløper strukturert og at riktig person er på riktig sted til riktig tid

Hjemme har Hanne Staffordshire Bull Terrier-tispen Mali.

Spesialkompetanse:
Anestesi og analgesi
Operasjonsassistanse

Marianne Wikdahl - Autorisert dyrepleier

Marianne har en Bachelor of Science (Hons) i Veterinary Nursing og Practice Administration fra University of Bristol i 2011. Under studiet hadde hun praksis på Langford Veterinary Services som er det største henvisningshospitalet i Sør-Vest England. Her fikk hun variert arbeidserfaring innen de fleste arbeidsområder som dyrepleier. Fra 2012 og frem til Marianne begynte hos oss i 2017 jobbet hun på Calgary North Veterinary Hospital & Emergency Services i Canada. Her tilegnet hun seg mye erfaring innenfor akuttmedisin, anestesi, smertebehandling, intensivbehandling, prøvetaking og laboratoriearbeid, samt pleie av inneliggende pasienter både ved kirurgisk og medisinsk avdeling. Marianne har også jobbet mye med eksotiske dyr (kanin, fugler, gnagere, reptiler og amfibier) og tilfører teamet vårt verdifull kompetanse når det gjelder behandling av disse artene enten det gjelder anestesi, medisinering og håndtering i klinikken, eller spjelking av en liten undulatfot med beinbrudd. Hun har også mye kompetanse å dele med eiere når det gjelder hold av disse artene. Med sitt rolige og behagelige vesen og enorme kompetanse er vi utrolig glade for at Marianne valgte å bli en del av teamet vårt da hun flyttet hjem til Norge i 2017.

I 2022 vant Marianne Association of Exotic Mammal Veterinarians (AEMV) årlige dyrepleierkonkurranse med et informasjonsskriv for eiere om tannhelse hos kanin (https://lafeber.com/vet/dental-health-in-rabbits/). Hun fullførte da også sin videreutdanning innen dyrepleie av kanin og smågnager (Advanced Programme in Veterinary Nursing of Small Mammals).

Hjemme har Marianne kaninene Lilo og Finley. De er nok verdens heldigste og mest bortskjemte kaniner og har til og med egen konto på Instagram med mange fans som følger de.

Spesialkompetanse:
Eksotiske dyr
Anestesi og analgesi
Akuttmedisin
Laboratoriearbeid

Ingunn Husby - Autorisert dyrepleier

Ingunn fullførte sin bachelorgrad i dyrepleie ved NMBU veterinærhøgskolen i 2019 og har jobbet hos oss siden da. Under studiet hadde hun praksis ved Moseng dyreklinikk i Oslo. Allerede under studiet fattet Ingunn interesse for odontologi (tenner og tannhelse) og hun har allerede etterutdanning og mye erfaring innenfor dette feltet. Hun er daglig å finne på vår tannavdeling hvor hun utfører tannbehandlinger (munnhuleundersøkelser, tannrens, polering, tannrøntgen), samt assisterer når veterinærene utfører tanntrekk, munnhule- og kjevekirurgi, rotfyllinger osv. Ingunn har full kontroll på at alt av utstyr på tannavdelingen er rent og pent og meget godt vedlikeholdt. Hun er også veldig flink til å informere eiere om tenner og tannhelse og er ofte den som står for utlevering av våre tannpasienter.

I tillegg til odontologi jobber Ingunn ellers i klinikken med assistanse både i poliklinikk og under utredninger, samt anestesi og oppfølging av inneliggende pasienter og er et uvurderlige medlem av teamet vårt.

Hjemme har Ingunn to søte katter

Spesialkompetanse:
Odontologi

Rehabiliteringsterapeuter

Sunniva Morgan - Autorisert dyrepleier og rehabiliteringsterapeut

Sunniva ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole våren 2006. Etter endt utdannelse jobbet hun i flere år ved Kristiansand dyreklinikk før hun startet Sveberg Dyrehospital sammen med Nicholas i 2011. Sunniva jobbet de første årene mye med anestesi, røntgen og inneliggende pasienter. Rehabilitering og fysioterapi, fysisk trening av hund, skadeforebygging og sportsmedisin er hennes hovedinteresser og de siste årene er det hovedsaklig kun dette hun jobber med. I tillegg til all etterutdanning innenfor fysioterapi har Sunniva omfattende etterutdanning også innenfor smertebehandling og medisinsk akupunktur og innehar som den eneste i Norge tittlene "Certified Veterinary Pain Practitoner (CVPP)" via International Veterinary Academy of Pain Management (IVAPM) og "Nurses Certificate in Western Veterinary Acupuncture and Chronic Pain Management (NCertWVA &CPM)" via International School of Veterinary Postgraduate Studies (ISVPS).

Sunniva har hatt mange forskjellige dyr oppigjennom årene; alt fra hest til vandrendepinner. Tidligere trente og konkurrerte hun i nordisk stil og barmark hundekjøring med sine vorsteh og har dermed også mye praktisk erfaring med fysisk trening av hund. Sunniva har nå en flokk med høns, samt borderterrieren Siv og kattene Nils og Gizmo.

Spesialkompetanse:
Fysioterapi og rehabilitering
Smertebehandling

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Caroline (Carro) Halvorsen - Rehabiliteringsterapeut og hundemassør

Carro har omfattende utdanning innenfor rehabilitering av hund fra Sverige. Hun er sertifisert Canineopat, diplomert hundemassør, djurvårdare og kostrådgiver fra UPH Academy, samt er diplomert hundeakupunktør. 
Carro har lang erfaring innenfor rehabilitering og har drevet sitt eget firma, 4legs4life, siden 2016. Fram til i fjor sommer drev hun firmaet sitt hjemme i Skåne før hun høsten 2022 flyttet til Åre hvor hun tok over Åre HundRehab sine lokaler og driver firmaet sitt videre der. Carro jobber hos oss to dager i uken og jobber resterende tid i sitt eget firma i Åre. 

Carro er den lykkelige eier av en australian shepered og fire siberean huskies Hun har trent og konkurrert i flere ulike hundesporter, bla lydighet og hundekjøring.

Spesialkompetanse:
Fysioterapi og rehabilitering

Assistenter

Cesilie Melhus Ovesen - klinikkassistent

Cesilie har jobbet hos oss siden 2018. Før Cesilie ble ansatt hos oss har hun mange års erfaring fra arbeid i dyrebutikk og har både kursing og mye erfaring med ernæring og kundebehandling. Cesilie er ekstremt serviceinnstilt og du treffer henne stort sett i resepsjonen hvor hun gjør sitt beste for å yte så god service som mulig samtidig som hun alltid har et stort smil om munnen. I tillegg til resepsjonsarbeid har Cesilie ansvar for bestilling av varer, i tillegg til at hun assisterer veterinærer og dyrepleiere ved behov og har ansvar for renhold og orden. Cesilie er assisterende daglig leder og har også en del administrative oppgaver. Hjemme hos Cesilie bor det for tiden hamstere og en australian kelpie ved navn Sonic. Cesilie trener aktivt med hund innenfor bla lydighet.

Spesialkompetanse:
Ernæring

Elin Merete Johnsen - klinikkassistent og sykepleier

Elin er utdannet sykepleier med videreutdanning i kreftsykepleie. Etter mange år som kreftsykepleier på St Olvashospital skiftet Elin beite høsten 2022 og startet i jobb hos oss på Sveberg Dyrehospital. Foreløpig jobber Elin mye i resepsjonen, men hun bidrar også bak i klinikken under undersøkelse og behandling av pasienter, samt renhold og orden. Elins lange erfaring i en krevende jobb som sykepleier kommer godt med hos oss og Elin er utrolig flink til å beholde roen i krevende situasjoner, samt i kommunikasjon med eiere og kollegaer.

Elin har katten Simba og har tidligere hatt hund og drømmer om en ny hund etterhvert.