Behandlingsmetoder

På Sveberg Dyrehospital har vi ekspertise i flere forskjellige behandlingsmetoder. Etter å ha gjennomført en grundig undersøkelse av dyret ditt, vil terapeuten vanligvis bruke en kombinasjon av de følgende metodene for å behandle problemene som er identifisert:

I venstre margen kan du lese mer om hver enkelt behandlingsmetode

Manuellterapi

Disse inkluderer et bredt utvalg av forskjellige massasje og bløtvevs teknikker, leddmobilisering, myofascial relase teknikker, stretching etc.

Laserterapi

Brukes som del av fysioterapeutisk behandling for å behandle hevelser/inflammasjoner og fremme tilheling av skader og sår. Laserterapi kan også ha smertelindrendeeffekt.

Elektroterapi

Stimulering med forskjellige programmer med lav- og mellomfrekvente strømmer med mål om f.eks. å øke blodsirkulasjonen, redusere smerte (spesielt ved artrose, spondylose, prolaps og etter ortopediske inngrep), og stimulere muskler til å trekke seg sammen. Elektroterapi kan også benyttes for å forbedre sårheling eller redusere hevelser.

Vestlig/medisinsk akupunktur

Akupunktur brukes som del av fysioterapeutisk behandling for å oppnå smertelindring, behandle triggerpunkter og vanskelige sår mm. Vi tilbyr også elektropakupunktur som kan ha en mer potent effekt enn vanlig akupunktur.

Vanntredemølle

Benyttes under opptrening etter skader og operasjoner, samt trening av friske hunder, hunder med forkalkninger og ved slanking.

Treningsprogrammer/rådgivning

Individuelt tilpassede treningprogrammer for å oppmuntre til korrekt bevegelsesmønster og forbedret muskelstyrke, utholdenhet, bevegelighet, stillingssans, balanse og stabilitet. Øvelsene som inngår i treningsprogrammet vil velges utifra målet med behandlingen. Øvelsene demonstreres på klinikken og eier får tilsendt øvelsene med både video, bilde og skriftlig beskrivelse.

Tilpasning av ortoser og hjelpemidler

Vi tilbyr salg og tilpasning av hjelpemidler som f. eks. løfte/bæreseler, ortoser (støtte til ledd) mm. Vi har mange produkter lagerført, samt samarbeid med firma som tilbyr spesial tilpasset utstyr med kort leveringstid.