Forebygging

Valpeundersøkelser

Det første året er kristisk for en frisk og funksjonell framtid for valpen. Valper er generelt sett hardhendte med kroppen sin, og små problemer som de pådrar seg kan  utvikler seg til større problemer som følger hunden hele livet om de ikke tas tak i tidlig. I tillegg er det ikke alle valper som automatisk lærer å kontrollere og koordinere kroppen. Dette gjelder spesielt hunder av store og gigant raser. Under en valpeundersøkelse kan terapeuten identifisere dysfunksjoner i virvelsøyle, bekken og ledd, i tillegg til problemer med koordinasjon og kroppskontroll, og tidlige tegn på mulige ortopediske problemer. Manuelle behandlinger og treningsøvelser kan benyttes for å ta tak i disse problemene tidlig. Vi utfører også vurdering og behandling av valpekull før salg.

 

Forebyggende behandling

Dette tilbudet er ypperlig for sports-, arbeidende-, og jakthunder, samt utstillings hunder, men også for familiehunden som eier vil gi det lille ekstra. Disse behandlingene er for hunder som ikke er halte eller har åpenbare problemer i bevegelsesapparatet. Behandlingen har som mål å forebygge skader, samt kunne oppdage eventuelle problemer på et tidlig tidspunkt og sette inn riktig behandling før problemene får utviklet seg. En slik gjennomgang tar for seg hunden fra snute til hale. Behandlingen inkluderer en full undersøkelse, massasje, samt mobilisering av eventuelle dysfunksjoner i virvelsøyle, iliosacralledd og perifere ledd. Vi kan også gi råd om trening, det være seg trening for kroppskontroll, balanse og koordinasjon, eller styrke og utholdenhet.

NB! Forebyggende behandlinger og valpeundersøkelser skal ikke erstatte vanlig veterinærundersøkelse og -behandling. Om hunden din er halt, har gjennomgått kirurgiske inngrep, eller har hatt skader, må den undersøkes av veterinær før du søker hjelp hos rehabiliteringsterapeut. Om terapeuten oppdager mulige ortopediske og nevrologiske problemer under en forebyggende undersøkelse vil du bli rådet til å kontakte veterinær. Våre tilbud innenfor fysioterapi har som intensjon å være et komplement til veterinærbehandling.